Mijn behandeling

Een cranio sacraal behandeling is, naar mijn mening, onmisbaar in een behandeling. En dit ligt dan ook bijna altijd aan de basis van een behandeling.

Wat is “Cranio Sacraal”?
Ik zal dit uitleggen..
Binnen de osteopathie werken we met 3 systemen:

-1- Het pariëtale systeem. Dit zijn de gewrichten, de spieren, de pezen en de zenuwen.

-2- Het viscerale systeem. Dat bestaat uit de inwendige organen inclusief de bloedvaten en het lymfestelsel.

-3- en het Cranio Sacrale systeem. Dit omvat de botten van je schedel (cranium) tot en met het heiligbeen (sacrum).

De Cranio Sacrale behandeling is een zachte holistische behandelwijze waarmee de samenhang van het cranio sacrale systeem wordt versterkt.
Cranio sacraal (CS) is er op gericht het natuurlijke oorspronkelijke evenwicht te herstellen, te versterken en daarnaast het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.
Om de hersenen en het ruggenmerg bevinden zich bindweefselvliezen. Daarin zit “ruimte” waar hersenvocht doorheen stroomt.
Deze doorstroming geeft een ritme wat voelbaar is. Eigenlijk net zoals je je ademhaling en hartslag kunt voelen, kun je ook het CS (cranio sacrale) ritme voelen.

Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen bevorder ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierbij volg ik het CS ritme en kan ik voelen waar spanningen en bewegingsbeperkingen in het lichaam zitten. Dit gaat soms, ook bij paarden, gepaard met fysieke of emotionele ontlading wat daarna meestal een ontspanning geeft. Het bindweefsel krijgt weer zijn ruimte en beweeglijkheid terug waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt te herstellen.

Na de eerste behandeling kun je meestal een duidelijk verschil zien en voelen. Vooraf is het moeilijk inschatten hoeveel behandelingen een paard nodig zal hebben. Tijdens en na de eerste behandeling kan ik wel een beter inschatting geven hoe we het optimale resultaat kunnen bereiken.

Daarnaast zijn ook hier weer meerdere factoren van groot belang om een paard zowel fysiek als mentaal goed gezond te houden. Zoals leefomstandigheden, omgang, voeding, goed passend zadel,
goede hoef- en gebitsverzorging. Op deze website vindt u ook een aantal links naar bedrijven met wie ik al jaren samenwerk.

Scroll naar top